На всички, които четат блога ми искам да пожелая една по-добра, по-спокойна политически и по-продуктивна 2012 година! Развивайте се всеки в своята си насока, не се оставяйте на течението и рутината, променяйте се към по-добро!
Секцията със стихове е преместена на http://rhymesoflight.blogspot.com Заповядайте там!

сряда, 26 януари 2011 г.

Търпение

April 12th, 2005 by Steve Pavlina           Email this article to a friend

Точно толкова просто, колкото изглежда в действителност, търпението си остава един от най-мощните инструменти за растеж на личността. Понякога директното действие по посока на проблема, не среща нищо друго, освен съпротива. В такива ситуации атакуването на съпротивата рядко е най-добрия ви вариант за действие. Обмислете отлагането на проблема за известно време и работете по нещо друго

Понякога простото отминаване на времето може да ви помогне да разрешите неподатливия проблем. Технологията ще напредне. Или вашите знания и умения ще се повишат. Или може да ви връхлети неочаквано щастие. Или нуждата от разрешаване на проблема може да отмине. Или отдалечаването от проблема може да ви даде нова гледна точка. Или увереността ви да се повиши, като се заемете с някакви по-лесни проблеми за малко. В съзнанието ви може да изскочи решение, когато най-малко го очаквате.

Ако това ви звучи като рецепта за протакане, причината е, че наистина е такова. Протакането, обаче, е проблем единствено тогава, когато отлагате работата по нещо, което е от истинско значение за вас и когато бивате засмукани в простото губене на време. Но е валиден инструмент, когато се използва за умуване над проблема, за да стане той по-лесен и ефикасен за разрешаване.

Когато всичко друго се провали, бъдете търпеливи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да оставите вашия коментар!