На всички, които четат блога ми искам да пожелая една по-добра, по-спокойна политически и по-продуктивна 2012 година! Развивайте се всеки в своята си насока, не се оставяйте на течението и рутината, променяйте се към по-добро!
Секцията със стихове е преместена на http://rhymesoflight.blogspot.com Заповядайте там!

сряда, 5 януари 2011 г.

Високо протеинова глупост


October 18th, 2004 by Steve Pavlina           Email this article to a friend

В отговор на обратната връзка, която получих заради последната си публикация – „Имайте някого за пример”...

Съгласен съм, че високопротеиновите диети, като тази на Аткинс, могат да причинят загуба на тегло, и лично познавам хора, които да сложат ръката си в огъня за тази диета, но мнозина считат, че начинът, по който диетата работи, е нездравословен в дългосрочен аспект. 

Американската Медицинска Асоциация, Американската Диетична Асоциация, Америкаското Общество за Борба с Рака, Американската Асоциация на Сърдечните Болести и много други подобни групи заклеймиха диетата на Аткинс като погрешна и нездравословна. Обаче маркетинговата машина на Аткинс продължава... Това може да е тема на бъдеща публикация в блога ми. Междувременно погледнете в www.atkinsexposed.org.

Да отрежете крайник също е начин да загубите тегло, и заради обема и темповете, с които тези модни диетични книги се издават, предричам, че до няколко години на рафтовете на книжарниците ще видим Ампутационната диета,  включваща откровения, като „Отрязах си крака и отслабнах с 13 килограма за един ден”.

Мисля, че причината тези диети, тип прищявки, така успешно да се размножат (особено в Америка) е, че онези, занимаващи се с маркетинга на продукта силно са поквáрили разбирането на хората относно здравето, и те дотолкова са объркани, че вярват на почти всичко, даващо им надежда за отслабване.

А по въпроса за подражанието на положителните достижения на някои... то не е заместител на интелигентността и добрата преценка – това е просто кратък път, начин на ограничаване на областта на търсене на възможните решения. Например, макар че евентуално бих могъл да намеря начин как да публикувам сам своята собствена книга, защо да не се поуча от някой, който вече го е правил, като Дан Пойнтер, автор на няколко книги по темата? Чрез използване на подхода му като положителен пример за написване на книги с реални преживявания, а не измислени, съм много по-напред с книгата си, отколкото бих бил ако просто се опитвах да изобретя свой собствен процес от нулата. Със сигурност мога да подобря и адаптирам неговата система, но, следвайки неговия пример, имах голямо предимство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да оставите вашия коментар!