На всички, които четат блога ми искам да пожелая една по-добра, по-спокойна политически и по-продуктивна 2012 година! Развивайте се всеки в своята си насока, не се оставяйте на течението и рутината, променяйте се към по-добро!
Секцията със стихове е преместена на http://rhymesoflight.blogspot.com Заповядайте там!

вторник, 7 декември 2010 г.

Проявете желанията си

February 12th, 2010 by Steve Pavlina



Криете ли истинските си желания от света?

Преструвате ли се, че искате нещо, докато безмълвно си мечтаете за нещо друго?

Например, мечтаете ли си за нова любов или партньор, докато оставяте впечатлението у сегашните си партньори, че искате да се виждате само с тях.

Искате ли да печелите много повече пари, докато излъчвате удовлетворение от настоящата си кариера?

Кристално ясни ли са желанията ви, или ги държите в себе си, излъчвайки едно напълно различно посление към света? Правите ли си фалшива реклама чрез изразяване на фалшиво желание или чрез прикриване на истинското?


Не написвайте списък с целите си, който да остане скрит от другите. Споделете ключовите си цели с тях. Нека приятелите или партньорите ви знаят какво искате да постигнете, особено тези желания, които са се появили заради средата, в която се движите.

Когато правите това, можете да очаквате определени логически последици.

Първо, някои от приятелите ще ви подкрепят в новата ви насока. Може да предложат съвети, средства или друга помощ. Ако пазите в тайна новите си цели, те не могат да ви помогнат. Но ако ги изречете на глас им давате възможността да ви помогнат да вървите напред. И разбира се, когато вашите приятели ви споделят целите си, можеш да направиш всичко по силите си, за да им помогнеш, а също и да ги окуражиш.

От друга страна, някои от приятелите ви ще бъдат неутрални. Може би пет пари не дават за новата насока на живота ви, или просто не могат да ви помогнат. Това не е проблем. Това е просто ситуация, която трябва да се приеме.

Много е вероятно някои хора от обкръжението ви да се противопоставят на нази новост. По някаква причина не могат да я приемат. Може да бъдат саркастични, критични или да покажат по друг начин, че не ви подкрепят. Това всъщност е полезно за вас, защото тези хора откриват, че тяхното присъствие е несъвместимо с новото направление в живота ви, така че ще знаете коя част от живота ви има нужда от изрязване. Няма значение дали са ви приятели или членове на семейството ви - ясно ви заявяват, че не приемат новото ви начинание и не желаят да ви подкрепят в това пътуване. По принцип е загуба на време да се опитвате да ги убедите, така че бъдете толкова привързани. Просто ги оставете на мира и изхвърлете ненужния товар, пречещ на импулса ви за движение напред. кажете на такива хора, "Разбирам, че не можете да приемете моята нова насока, но го правя така или иначе, и ако ми се противопоставяте в това, ще трябва да ви изхвърля от живота си. Или се научете как да приемете тази част от мен, или ще трябва всеки от нас да си върви по своя път с любов, става ли?"


За да живеете осъзнато, често ще имате нуждата да се освободите от социално обусловени навици и поведения, които не ви служат.


В неотдавнашна дискусия във форума, един член попита дали е умно да се прави секс с някого още на първата среща. На мен ми хрумна, че ако просто искаш да правиш секс с някого, можеш да прескочиш първата среща и минеш директно на въпроса. Фокусирайте се на партньори, които искат същото нещо. Не показвайте, че искате да излизате с някого, ако просто търсите някой за секс. Има много хора, които предпочитат на първо място да имат сексуална връзка без товара, който носят срещите. Тогава, ако почувстват сексуалната химия, може да решат да задълбочат тази връзка. Както и да е, вероятните ви партньори не биха разбрали, че желаете същото, което и те, ако таите в себе си истинските си желания и слепешката следвате социално обусловени правила.

Споделяте ли своите истински желания или ги криете?

Как очаквате да покажете какво искате, когато се страхувате открито да изразите, че го искате?

Ако не можете да покажете желанията си, честно е да се каже, че все още не ги притежавате. Как могат желанията ви да станат реалност ако не можете да говорите на глас за тях? Ако ще ги постигате, нека това да се знае. Ако намирате, че е необходимо да криете желанията си, това предполага, че не сте готови да ги приемете.

Разбира се, ще има и последствия от изразяването на желанията ви, но едно от тях ще е, че е много вероятно да получите каквото искате. Всички на пръв поглед отрицателни последствия стават неуместни и незначителни, когато се радваш на изразяването на своите желания.


По същия начин, мислите ли, че бихте се притеснявали прекалено какво мислят другите, докато вашето желание седи в скута ви и страстно ви прегръща?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да оставите вашия коментар!