На всички, които четат блога ми искам да пожелая една по-добра, по-спокойна политически и по-продуктивна 2012 година! Развивайте се всеки в своята си насока, не се оставяйте на течението и рутината, променяйте се към по-добро!
Секцията със стихове е преместена на http://rhymesoflight.blogspot.com Заповядайте там!

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Законът на привличането

August 18th, 2006 by Steve Pavlina

Законът на привличането просто казва, че привличате в своя живот това, за което мислите. Доминиращите ви мисли ще намерят начин да се проявят. Обаче този закон повдига трудни въпроси, които не изглежда да имат добри отговори. Аз бих казал, че, така или иначе, тези въпроси не са породени от Закона на привличането сам по себе си, а по-скоро от Законът на привличането, приложен към обективната действителност.

Ето някои от тези проблематични въпроси (всички те са обобщение на тези, които получих по имейл): 
  • Какво става, когато хората изразяват противоречащи си намерения, като двама души, имащи желание да получат едно и също повишение, обаче е на разположение само едно място?
  • Децата, бебетата и/или животните изразяват ли желания?
  • Ако дете е малтретирано, означава ли това, че то го е пожелало по някакъв начин?
  • Ако възнамерявам да подобря връзката си, но съпругът ме не изглежда да го е грижа, какво би се случило?

Тези въпроси, изглежда, отслабват достоверността на Закона за привличането. Понякога хората им отговарят отивайки прекалено далече. Например, беше казано от LoAers, че малко дете е било малтретирано, защото той/тя го е пожелал или заслужил по време на предишния си живот. Ами, сигурно... можем да обясним почти всичко, случващо се, ако вкараме миналите животи в уравнението, но по мое мнение това е бягство от отговорност. От друга страна, обективната реалност без Законът на привличането, също не предоставя задоволителни отговори – по общо мнение някои деца просто са се родили без късмет. Това също е бягство от отговорност.

Никога не съм бил удовлетворен от отговорите на другите по тези въпроси, а това са доста важни въпроси, ако трябва да се вярва на този закон. Някои книги намекват за решение, но никога всъщност не го обявяват. Това загатване, обаче, може да бъде намерено в концепцията на субективната реалност.

Субективна реалност е общоприета система, в която (1) има само едно съзнание, (2) вие сте това единично съзнание и (3) всичко и всички във вашата реалност са отражение на вашите мисли.

Може все още да не го виждате, но субективната реалност елегантно обяснява всички тези хитри въпроси по отношение на Законът на привличането. Нека да обясня...

В субективната реалност има само едно съзнание и то е вашето. Следователно, има само един източник на намерения във вашата вселена – ВИЕ. И макар, че виждате много ходещи и говорещи тела във вашата реалност, те всички съществуват вътре във вашето съзнание. Знаете ли, това е същото като сънищата, но вие все още не сте осъзнали, че будната ви реалност е просто друг вид сън. Изглежда материален, единствено защото вие вярвате (желаете) да е така.

Тъй като никой от другите персонажи, които срещате, не са съзнателни по начин, отличаващ ги от вас, никой друг не може да има намерения. Единствените намерения са вашите.Вие сте единствения мислител в тази (вашата) вселена.

Важно е правилно да определите ВАС в субективната реалност. ВИЕ не сте вашето физическо тяло. Това изобщо не е и егоистичното ви аз. Не ви внушавам, че сте съзнателно тяло, ходещо насам – натам в свят, пълен с неодушевени роботи. Това би било тотално неразбиране на субективната реалност. Правилната гледна точка е, че вие сте единственото съзнание, в което се случва цялата тази действителност.

Представете си, че имате сън. В него какво точно сте ВИЕ? Отъждествявате ли се ВИЕ с персонажа от физическия сън? Не, разбира се – това е вашия аватар в съня. ВИЕ сте този, който сънува. Целия сън се случва вътре във вашето съзнание. Всички образи от съня са проекция на вашите мисли насън, включително и аватарът ви. Всъщност, ако се научите да запазвате напълно съзнанието си по време на съня, можете дори да превлючите аватарите в съня си, приемайки друг образ. По време на бистрия сън „lucid dreaming” можете да правите всичко, което вярвате, че можете.

Физическата реалност функционира по същия начин. Това е една по-тромава вселена, в сравнение с това, което преживявате в съня, така че промените настъпват малко по-постепенно. Но тази реалност все още съответства на вашите мисли, както и сънят. ВИЕ сте този, вътре в който се случва всичко това.

Идеята, че другите имат намерения е една илюзия, защото другите са просто отражение. Разбира се, ако силно вярвате, че другите хора имат намерения, то тогава това е сънят, който създавате за себе си. Но в края на краищата, това е все пак една илюзия.

Ето как субективната реалност отговаря на предизвикателните отговори на Закона на привличането:

Какво става, когато хората изразяват противоречащи си желания, като двама души, имащи желание да получат едно и също повишение, обаче е на разположение само едно място?

Тъй като вие сте единственият, който изразява намерение, това е изцяло вътрешен конфликт – вътре във ВАС. Вие владеете мисълта за двама души, желаещи една и съща длъжност. Но вие също мислите, че само един ще я получи. И така, желаете конкуренция. Цялата тази ситуация е ваше творение. Вярвате в конкуренцията, така че това е, което изразявате. Може да имате убеждания за това кой ще получи повишението, в който случай вашите очаквания ще се проявят. Но можете да имате убеждение от по-висока степен, че живота е произволен, нечестен, несигурен и т.н., така че в този случай може да се изненадате, защото това е, което желаете.

Да бъдете единствения човек с намерение в своята реалност поставя голяма отговорност на раменете ви. Можете да предадете контрола върху своята реалност чрез мислите си за случайност и неувереност, но никога не можете да предадете отговорността. Вие сте единствения създател в тази вселена. Ако мислите за война, бедност, болести и т.н. точно това ще проявите. Ако мислите за любов, спокойствие и радост, също ще го проявите. Вашата реалност е точно каквото мислите, че е. Когато и да мислите за нещо, вие призовавате неговото проявяване.

Децата, бебетата и/или животните изразяват ли желания?

Не. Вашето собствено тяло не изразява желания – само съзнанието го прави. Вие сте единствения с намерения, така че има предимство какво ВИЕ възнамерявате за децата, бебетата и животните в своята реалност. Всяка мисъл е намерение, така че независимо какво мислите за останалите същества в своята реалност е нещото, което накрая ще проявите за тях. Помнете, че убежденията имат йерархия, така че ако имате убеждение от по-високо ниво, че реалността е произволна и непредсказуема и извън контрол, то тогава това намерение ще надцака другите ви намерения, в които сте по-малко убедени. Цялата ви колекция от мисли е това, което диктува как да се прояви реалността ви.

Ако дете е малтретирано, означава ли това, че то го е пожелало по някакъв начин??

Не. Означава, че ВИЕ сте го пожелали. Позволявате на малтретирането на деца да се прояви просто като мислите за това. Колкото повече мислите за това (или каквото и да е друго), толкова повече ще го видите да се разраства в реалността ви. Каквото и да помислите, то се увеличава, и то не само в тясното пространство на аватарът ви, но и в цялата ви физическа реалност.

Ако желая да подобря връзката си, но съпругът ме не изглежда да го е грижа, какво би се случило?

Това е друг пример на конфликт в намеренията. Проектирате едно желание към аватара си и едно – към съпруга си, ето защо действителното желание е конфликт. Следователно резултатът, който получавате, предмет на влиянието на по-висшите ви убеждения, е да изпитате конфликт със съпругът си. Ако мислите ви са в конфликт, и реалността ви ще е в конфликт.

Ето защо приемането на отговорността за мислите е толкова важно. Ако искате да видите мир на земята, тогава пожелайте мир за ВСИЧКИ във вашата реалност. Ако искате да видите изобилие в света, пожелайте го за ВСЕКИ. Ако искате да се радвате на връзка, изпълнена с любов, тогава пожелайте такава на ВСИЧКИ. Ако пожелаете всичко това за собствения си аватар, но не и за другите, тогава пожелавате конфликт, разногласие и раздяла, следователно това ще преживеете.

Ако изцяло спрете да мислите за нещо, означава ли това, че то изчезва? Да, технически това означава. Но в действителност е близо до невъзможното да десъздадете това, което вече сте проявили. Ще продължавате да създавате едни и същи проблеми просто като ги забелязвате. Но когато приемете 100% отговорност за всичко, което преживявате във вашата реалност в този момент, тогава приемате силата да променяте своята реалност чрез промяна посоката на мислите си.

Цялата тази реалност е ваше творение. Почувствайте се добре заради това. Почувствайте се благодарен за изобилието във вашия свят. И тогава започнете да създавате реалността, която истински желаете чрез вземане на решения и поддържане на намерения. Мислете какво желаете и изтеглете мислите си от това, което не желаете. Най-естествения и лесен начин да го направите е да внимавате за емоциите си. Да мислите за мечтите си е приятно, а мисленето за това какво не искате – не е. Когато забележите, че се чувствате зле, значи сте се уловили да мислите за нещо, което не искате. Преместете фокуса на мислите си към нещо, което искате и емоционалното ви състояние бързо ще се подобри. Когато го правите многократно, ще започнете да виждате промяната на своята физическа реалност, отначало едва забележимо, но после и с по-големи скокове.

И аз също съм проявление на вашето съзнание. Играя роля, която очаквате от мен. Ако очаквате да бъда полезен водач, ще бъда. Ако очаквате да бъда мъдър и проницателен, ще бъда. Ако очаквате да бъда объркан и заблуден, ще бъда. Но разбира се, няма отделно МЕН, което е отделено от ВАС. Аз съм само едно от многото ви творения. Аз съм това, което пожелахте да бъда. Но дълбоко в себе си вече го знаехте, нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да оставите вашия коментар!