На всички, които четат блога ми искам да пожелая една по-добра, по-спокойна политически и по-продуктивна 2012 година! Развивайте се всеки в своята си насока, не се оставяйте на течението и рутината, променяйте се към по-добро!
Секцията със стихове е преместена на http://rhymesoflight.blogspot.com Заповядайте там!

неделя, 25 декември 2011 г.

Дръжте курса

August 27th, 2011 by Steve Pavlina
превод Добрин Петров

            Когато започвате някакво занимание по промяна на емоционалната настройка, като например преминаване от нагласата за оскъдица към тази за изобилие, очаквайте да се почувствате извън синхрон с настоящата си физическа реалност за няколко седмици. Със сигурност е предизвикателство, но е нормална част от преживяването.

            Като превключите към вътрешното си аз, вие започвате да впрягате нови сили във външната си реалност. Отнема време на различните елементи от вашата реалност (връзки, финанси, всекидневни дейности и т.н.) да разкрият натрупаният ефект от тези сили и да се превърнат в такива в състояние на равновесие с новата ви душевна настройка.

            Старите възможности ще изчезнат. Нови възможности ще започнат да се появяват.

            Поканите, които някога ви привличаха ще изглеждат скучни, докато други ще ви станат интересни.

            Хората ще променят начина, по който се отнасят с вас. Някои ще станат по-дистанцирани, докато с други ще се сближите.

            Нещата, които преди толерирахте, вече няма да бъдат същите. Нещата, за които само си мечтаехте, ще започнат да изглеждат възможни за вас.

            Това може да се разглежда като някакъв тест – да видите дали сте наистина отдадени на новото мислене. Ако позволите на старата реалност да вземе най-доброто от вас и не успеете да я загърбите поради чувства на вина, съжаление, страх, привързаност и т.н.,  вие просто ще подкрепите старата реалност и ще отмените промяната.    

            Може да бъде много хаотичен период, през който трябва да преминете, но дръжте курс „Право напред” и този период ще отмине.  

            Може да бъде и много самотен период, защото най-вероятно ще преминавате през тази промяна сами. Това не означава, че ще кажете „Довиждане” на всичките си предишни връзки, но може да се отнасяте със същите тези хора малко по-различно, когато промяната в приоритетите ви е вече факт. Как това се случва зависи от самата природа на промяната. Например, ако искате да се настроите на вълната на изобилието, вероятно ще отблъснете хора, които са затънали в мисли за това, че нямат достатъчно, но някои хора в живота ви може да намерят вашата промяна за вълнуваща и може да ви подкрепят, гледайки ви да минавате през нея.   

            Да наблюдавате как вашата реалност се променя точно пред вас може да е малко дезориентиращо отначало. Аз бих оприличил преживяването като преместване в нов град. Отначало, когато пристигнете, ви отнема време да се запознаете нещата наоколо. На мен обикновено са ми нужни около 3 седмици, за да свикна с това.

            Също така трябва да отслабите връзката си с предишният град и да кажете „Довиждане” по своя си начин. В противен случай ще поискате да отмените цялото премествсане. 

            Може да е трудно да се предскаже кои аспекти от предходния ви град ще съществуват и в новия и кои със сигурност ще загърбите. Ще има неща, които ще намерите и на новото място и други, които ще поискате да си отминат. Ще откриете нови преживявания, които не бихте могли да имате в стария си град.

            След като се преместите, пак можете да се върнете и да посетите стария си гред, но това няма да ви накара да се чувствате по същият начин след като вече сте се установили на новото си място. Ще сте гледали на старата си реалност от нова гледна точка.

            Много е изкушаващо да отмените преместването по средата, особено през първите две седмици. Нужно е пълно вътрешно ангажиране, за да превключите умствената си реалност и разрешите на физическата ви реалност да „се включи”, както е нужна пълна ангажираност за преместване в нов град. Някои „превключвания” са толкова големи, че са подобни на преместване в нова държава с език различен от вашият. Очаквайте да ви отнеме повече време да са адаптирате към тези по-големи промени.

            Ако наистина сте посветени на промяната, тогава дръжте курса. Външната ви реалност ще ви настигне евентуално. Просто бъдете подготвени за малко хаотично преструктуринане докато трае това. Междувременно си почивайте и дишайте спокойно. Връщайте се към новата емоция и я подсилвайте, дори тогава, когато изглежда, че външния ви свят ви крещи.                                          

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да оставите вашия коментар!